Ik word Tijger genoemd en dit is mijn pagina.


21-09-2021 iets met de oogjes
21-09-2021 iets met de oogjes

Als kat in dit huis moet je goed opletten wat er wordt gezegd als er bezoek is. De baas en bazin hebben geen kinderen, dus als het bezoek over kinderen begint, weet je dat ze over jouw zullen beginnen en zo hoor je nog eens wat. Het is me wel duidelijk geworden dat ik bij de baas niet gewenst was en door de bazin als een verrassing voor de baas ben aangeschaft. De baas was het er helemaal niet mee eens. Hij vond me ook nog veel te jong op het moment dat ik binnen werd gebracht. Mijn ogen waren een beetje ontstoken en ik zag er niet op mijn voordeligst uit. Na een dag zat één oog helemaal dicht en werd er een afspraak met de dierenarts gemaakt. De baas kon het kennelijk niet aanzien en begon het ooglid wat te masseren, gevolg, het oog ging open en de dierenarts werd afgebeld. Er werden wel een aantal vragen gesteld die ik niet helemaal begreep maar er werd iets gezegd over een nieuwe afspraak maken als ik een half jaar oud zou zijn.

4-10-2021 ik groei goed
4-10-2021 ik groei goed

De baas valt me mee, hij gaat vaak met me spelen en pakt me op als ik hem tegemoet kom, kennelijk vindt hij de verrassing niet meer zo erg. Hij weegt me elke week en meldt het elke keer bij de bazin dat ik weer een ons ben aangekomen.

8-10-2021 samen met de baas op de bank in de serre
8-10-2021 samen met de baas op de bank in de serre

Als het zonnig is gaat de baas graag even op de bank in de serre een middagdutje doen. Hij heeft helemaal gelijk, het ligt er heerlijk in de zon en ik doe ook een slaapje net als hij. Nu moet me wel even wat het hart. De bazin zei dat ze een poes had gekocht en noemde me Meisje, daar was ik het helemaal niet mee eens, maar wist niet wat ik er aan moest doen. Nadat ik zo met de baas in de serre had liggen slapen hoorde ik de baas tegen de bazin zeggen dat hij toch dacht dat ze een katertje had gekocht en stelde voor de naam te wijzigen in Tijger. Dat voelt beter, nu moet ze nog afleren altijd "ze" te zeggen in plaats van "hij".

15-10-2021 samen met de baas appels schillen, hij doet er wel lang over
15-10-2021 samen met de baas appels schillen, hij doet er wel lang over

De serre is een leuke speelplaats, er staan veel planten waardoor het er wel wat vol is, maar er staan ook gieters met regenwater voor de planten. Hieruit kun je heerlijk drinken en je kunt er nog mee spelen ook. Tijdens het eten koken en eten van mijn bazen, spring ik vaak even op tafel of aanrecht als er allemaal lekker ruikende dingen liggen. Als de baas me dan een drietal keren op de grond heeft gezet wordt ik de volgende keer in de serre gezet en gaat de deur achter me dicht. Ik vind dat geen ramp en vermaak me er wel.

20-12-2021 tussen de schoenen in de serre
20-12-2021 tussen de schoenen in de serre

20-12-2021 ik ben het niet altijd met de baas eens
20-12-2021 ik ben het niet altijd met de baas eens

10-01-2022 regenwater drinken uit de gieter
10-01-2022 regenwater drinken uit de gieter

10-01-2022 krijg ik water in men neus
10-01-2022 krijg ik water in men neus

10-01-2022 er mee spelen kan ook
10-01-2022 er mee spelen kan ook

10-01-2022 er mee spelen kan ook
10-01-2022 er mee spelen kan ook

 

Afgelopen maanden ben ik flink gegroeid, van de 600 gram waarmee ik binnen kwam zit ik nu boven de 3 kg. Er is een nieuwe afspraak voor me gemaakt met de dierenarts. Vroeg op de morgen werd ik in mijn mandje opgesloten en in de auto weggebracht. Even na de middag kwam de bazin me weer halen. Weer in de auto en gelukkig naar huis. Helemaal lekker voelde ik me niet, een beetje slap, slaperig en duizelig. Wat er allemaal met me is gedaan weet ik niet maar volgens wat ik heb gehoord ben ik gechipt, ingeënt en geholpen, wat dat dan ook betekend.

26-01-2022 is er nu niemand die me erin laat?
26-01-2022 is er nu niemand die me erin laat?

Ik begin zo langzamerhand de leuke plekjes in huis te ontdekken. De mat voor de buitendeur in de serre is zo'n plek. Je kunt er je nagels op scherpen en er lekker in de zon liggen. Ook zie je iedereen aankomen die naar binnen wil.

28-02-2022 op de deurmat
28-02-2022 op de deurmat

In huis staat een vitrinekast onder de trap. Daar kan je makkelijk boven op komen. Je rent de trap omhoog gaat tussen de laatste tredes door en je bent er, wat een uitzicht, al moet je wel even bukken om te zien wat er buiten gebeurt.

28-03-2022 op de kast
28-03-2022 op de kast

28-03-2022 op de kast
28-03-2022 op de kast

28-03-2022 op de kast
28-03-2022 op de kast

Het vorige bericht van mij is al een tijdje geleden en mijn gewicht zit onderhand boven de 5 kg. We wonen bij een snelweg en de baas wil niet dat ik een buitenkat wordt, ook omdat hij het niet leuk vind als ik vogels ga vangen. Wel nam hij me op de arm mee naar buiten voor een korte wandeling. Daar is hij nogal snel van afgestapt, als ik wat vreemds hoor raak ik in paniek en nadat de baas enkele keren flink was gekrabd, kwam hij aan met een tuigje dat ooit eens voor een vorige kat was aangeschaft en daarbij niet werkte. Eerst vind ik het maar niks, je mag naar buiten maar als je even iets ziet en de sprint inzet houdt dat tuigje je direct tegen. Maar het heeft zo zijn voordelen. Bij het warme weer van de laatste tijd wordt er buiten gegeten. Ik mag dan aan het tuigje mee en lig rustig onder de tuinstoel, waar de lus van het tuigje aan vast zit. Ook als het eten is gedaan mag ik vaak alleen daar buiten blijven.

16-07-2021 dat tuigje is een raar ding
16-07-2021 dat tuigje is een raar ding

16-07-2021 dat tuigje is een raar ding
16-07-2021 dat tuigje is een raar ding

30-07-2021 toch wel lekker, buiten liggen
30-07-2021 toch wel lekker, buiten liggen

Het tuigje is ook van korte duur, al heel snel heb ik door hoe ik me moet draaien om los te komen. Daarna heeft de bazin haar zin gekregen en mag ik vrij buiten lopen. Dat is een hele tijd goed gegaan, wel heeft de baas me drie keer betrapt met een vogel in de bek die hij dan snel van me afpakt. De derde keer is de vogel hem te snel af en weet hij even niet waar hij is gebleven. Dat heb ik wel gezien en voordat de baas het door heeft heb ik de vogel weer gepakt. Met een grote sprong over de heg en een flinke spurt ben ik ongrijpbaar voor de baas al verdwenen onder het hek door naar de buren. Dat is een van mijn favoriete plaatsen, veel dichte struiken en geen toezicht van de baas. Een klein nadeel moet ik toegeven, de buren hebben drie honden en daar houd ik niet zo van. Het is lang goed gegaan maar begin maart 2024 wordt ik door een van de honden gepakt. Twee gaten in mijn buik en enkele wonden op staart, rug en poten. Kortom ik zie het niet meer zitten. Na twee dagen waarop ik niets anders doe dan slapen, gaat de bazin met me naar de dierenarts. Daar blijf ik twee nachten en dan mag de bazin me weer ophalen. Ze krijgt medicijnen mee en voer om me kunstmatig te voeren. Dat is een drama, de baas pakt mijn kop beet drukt mijn mond open en spuit dan met een grote injectiespuit voer in mijn keel. Het lijkt wel of hij me wil vermoorden. Na een aantal dagen krijgt de baas er enige handigheid in en werk ik ook niet meer zo erg tegen, leuk vind ik het niet. Na twee weken zit er geen vooruitgang in en gaat de bazin weer met me naar de dierenarts, gevolg nog meer medicijnen die de baas me in de keel laat vallen en als in niet dadelijk doorslik, krijg ik er een slok water achteraan. Hij houdt mijn kop achterover en ik moet dan wel slikken. De dierenarts heeft ook iets in mijn oren gesmeerd en daardoor ben ik weer zelf gaan eten en drinken. Ook ga ik weer naar de kattenbak. Nadat de medicijnen op zijn, een week later, gaat de bazin weer met me naar de dierenarts. De wonden gaan maar niet dicht, ik lik ze aldoor schoon. Daar hebben ze iets op verzonnen, ik loop nu met een lampenkap om mijn nek. Kan niet meer achter de radiator vluchten als ik merk dat de baas de medicijnen klaar legt en loop overal tegen aan. Verder heb ik weer voor een week pillen gekregen die de baas me nu meestal handig achter in de keel mikt waarop ik ze direct doorslik. Door de open wonden op mijn buik mag ik zelfs van de bazin nu niet naar buiten.

ik met lampenkap
ik met lampenkap