Ik heet Joris en dit is mijn pagina.


vroeger lagen we lekker tegen elkaar aan
vroeger lagen we lekker tegen elkaar aan

Ik ben een je weet wel kater. Erg driest ben ik niet, al wordt het langzaam wat beter. Mijn baas heeft het zo gemaakt dat ik in geval van nood, bv als de deurbel gaat of als er weer eens een stoel plotseling wordt verschoven, niet meer onder het keukenblok kan kruipen. Dat deed ik altijd, samen met mijn zus. Gelukkig hebben we nog verschillende andere plaatsen gevonden waar we ons kunnen verstoppen zodat we niet kunnen worden opgepakt. Behalve dat we veel slapen spelen we ook veel met elkaar. Mijn zus vindt het echter meestal te ruig worden en begint dan te blazen en te krabben. Dan moet ik wel even bewijzen dat ik de sterkste ben. Dat lukt me aardig, alleen heel af en toe is ze me te snel af, dan loop ik weer voor een paar dagen met een haal over mijn neus.

Ik heb grote ronde ogen
Ik heb grote ronde ogen

Water drink ik het liefst zo uit de kraan of uit de plantengieter, daar zit altijd regenwater in. Desnoods hengel ik het er met mijn poot uit, als de gieter bijna leeg is.

Water uit de kraan, heerlijk
Water uit de kraan, heerlijk

Het huis waar we in wonen is meer dan honderd jaar oud. Af en toe zit er een muis in de kamer, dat is wel heel spannend. Samen met mijn zus lig ik dan uren voor de koelkast want daaronder verstoppen ze zich altijd. Naast de koelkast staat een aantal dozen met oud papier en ook daarin houden de muizen zich schuil. Laatst trok mijn baas het oud papier naar voren en mijn zus en ik stonden te popelen. We hadden de hele middag al voor de koelkast gezeten en nu zouden we eindelijk bij de muis kunnen. Ja, daar was hij en ik was de eerste om mijn poot op de spitsmuis te plaatsen. Maar wat is dat nou, dat ding maakt lawaai, een luide piep, wat klinkt dat eng. Ik heb hem maar snel weer losgelaten en ook mijn zus zag verder niets in dit spel. De baas moest het muisje maar vangen en heeft hem naar buiten gebracht. Dagen later zit er weer eens een muis onder de koelkast en ook Peter die buiten heel wat muizen vangt is in de kamer. Er komen twee mannen op bezoek en wij worden afgeleid. Van die gelegenheid maakt de muis gebruik om onder de koelkast vandaan te komen. De grootste man slaakt een gil en springt opzij als de muis op hem af komt en de muis ontsnapt onder een kast. De mensen kunnen hem niet meer vinden.
Die nacht hebben mijn zus en ik samen met de muis gespeeld en toen hij niet meer bewoog hebben we hem maar onder het bed bij de baas neergelegd.

spannend joh die blaadjes
spannend joh die blaadjes

Wat wel heel spannend is en mijn volle aandacht krijgt zijn de blaadjes, die op de ruiten van de serre terecht komen en in de wind bewegen. Daar kan ik heel lang naar kijken en heb me niet meer in de hand. Vooral omdat ik er niet bij kan. Ik kan niet nalaten om geluidjes te maken en roep dan
"mek mek mek".

en maar kijken
en maar kijken

04-10-2011 Heel af en toe hoor je in de serre een harde knal, dan is er weer een vogel tegen het glas gevlogen. Soms zijn ze dood en daar is niets aan, ze bewegen dan niet. Soms zitten ze even versuft vlak voor het raam en dat is echt het einde, ze maken dan wat ongecontroleerde bewegingen en ik zou ze zo kunnen pakken als dat glas er niet tussen zat. Ik heb al heel wat keren geprobeerd om al krabbend bij zo'n beest te komen maar dat lukt nog niet.
Vanmiddag probeerde ik dat weer en de baas werd er door gewaarschuwd dat er iets was. Komt hij weer met zijn fototoestel en inplaats van dat hij mij de vogel geeft gaat hij foto's maken, ook al kijk ik hem nog zo vragend aan.

vogel tegen het raam
vogel tegen het raam

vogel tegen het raam
vogel tegen het raam

neem je hem mee naar binnen?
neem je hem mee naar binnen?

Er zitten vaak spitsmuizen en die heeft hij gisteren kunnen fotograferen en ook daar had ik het nakijken.

spitsmuis
spitsmuis

Helemaal bont maakte hij het deze zomer toen een jong meesje op een bloempot vlak voor de ruit ging zitten en om eten schreeuwde. Mijn zus was er ook bij en samen hebben we een hele tijd geprobeert om erbij te komen. Wat doet de baas, hij moet het vogeltje zo nodig hoger in een boom zetten, weg is ons speeltje.

jonge mees
jonge mees

jonge mees
jonge mees

Voorjaar 2011. In de winter staan de kuip planten in de serre en zodra die weer naar buiten kunnen worden er twee stoelen neergezet. Dat zit heerlijk joh! Vroeg in het voorjaar wordt het er heerlijk warm als de zon schijnt. Mijn zus en ik nemen dan elk een stoel en kunnen er heerlijk liggen slapen. Als je uitgeslapen bent is het ook een ideale plaats om je eens uitgebreid te gaan wassen. Er staan twee stoelen en soms is Peter ook binnen. Die moet dan genoegen nemen met het plaatsje onder het tafeltje want Klein en ik hebben onze eigen stoel.

slapen op de stoel
slapen op de stoel

wassen op de stoel
wassen op de stoel

wassen op de stoel
wassen op de stoel

wassen op de stoel
wassen op de stoel

elk een stoel, Peter de tafel
elk een stoel, Peter de tafel

's Morgens als de baas in de kamer komt ga ik meestal voor de deur staan en geef een schreeuw, hij weet dan dat ik bij hem op de arm naar buiten wil. Hij laat me dan even ergens gras eten en gaat op de bank onder de kastanjeboom zitten. Hij zet me dan op zijn schoot en gaat me borstelen en aaien. De bazin heeft er wat foto's van gemaakt. Ik vind dat heerlijk, alleen moet hij niet proberen om me in huis op schoot te zetten, daar ben ik niet van gediend.
Als in de herfst de bladeren vallen en er is wat wind, dan laat de baas me vaak even op het grasveld los. Zo kan ik naar hartenlust achter de rond waaiende bladeren aanrennen. Na een poosje als er even geen bladeren bewegen kijk ik dan rond en vind dat toch wel eng op dat grote grasveld ver van de serre. Dan loop ik voordat de baas me kan pakken snel richting huis en ga vlak bij de serre ergens gras eten. Als de deur dan wordt opengedaan ga ik meestal zo snel mogelijk weer naar binnen.

gras eten
gras eten

aaien
aaien

 

21-12-2012. Het is vervelend weer, er valt buiten iets wits en dat lijkt me niet goed. Ik heb de baas vanmorgen ook maar niet gevraagd of hij met me naar buiten wil, meestal als het regent of het ziet er op een of andere manier niet goed uit dan vraag ik niet. Soms vergis ik me wel eens en regent het, de baas neemt me dan op de arm en doet een paar passen naar buiten, dan stopt hij meestal even want hij weet wel dat als ik voel dat het regent ik direct weer in huis wil. Als hij dan niet vlug genoeg reageert begin ik te krabben en spring op de grond om zo vlug mogelijk bij de serre deur te komen. Nu het buiten onaantrekkelijk is heb ik in de kamer een plekje ontdekt waar het heerlijk warm is, op de vensterbank boven de radiator ga ik dan liggen en vaak liggen Peter of Klein of soms beide er dan ook.

op de vensterbank boven de verwarming
op de vensterbank boven de verwarming 21-12-2012

Joris, 10-05-2012
Joris, 10-05-2012

Joris, 21-08-2012
Joris, 21-08-2012

Wat doe je nu weer?
Wat doe je nu weer?

Dat eeuwige fotograferen
Dat eeuwige fotograferen

22-02-2013. Einde van dit verhaal.
Joris heeft vandaag de hele dag gedaan wat hij normaal doet, tegen de kamerdeur opspringen als hij naar de gang wil, schreeuwen als hij de serre in wil. Vanmiddag zat hij in de serre achter de langs waaiende blaadjes aan te vangen. Vanavond bij het avondeten stond hij te bedelen om het vlees dat de katten tegen die tijd krijgen, de brokken staan er altijd. Na het eten gaat hij op zijn plaatsje onder de bank liggen. Om zeven uur vanavond slaakt hij twee keer een lange rare brommende schreeuw, er zijn geen andere katten in de buurt en ik ga direct kijken, hij ligt geheel gestrekt en ademt niet meer. Zijn tong is blauw, pupillen geheel geopend, geven geen reactie.
Kortom Joris is overleden, volgens mij een hartstilstand, het ging wel heel vlug en hij is niet oud geworden, ongeveer zeven en half jaar. Gelukkig heeft hij niet geleden, het was een erg lieve kater.